Mrs.Complicated ?
Hellow Marshmallow !


Assalamualaikum ! Thanks for visiting. Don't make chaos here ;)

Owner : SiTiKhaDijahBintiIsmaiL
~ Magical Nav ~

Follow me? Stories Mrs.Complicated ? Tagboard


Memories


~ Walkie Talkie ~



Officially Something
Saturday, March 10, 2012 | 5:37 AM | 0 comments


Salam , dah lama rasanya tak jenguk blog ni. Bersawang habis dah !


Seriously , kali ni niat nak menulis untuk lapangkan hati , cuba redha untuk segalanya. InsyaAllah boleh ! Kat InteJ , saya ambik bahasa Cina. Dapatah jugak kan belajar bahasa lain , walaupun tak sehebat kalian. Hoho. Dah 6 minggu rasanya tak balik rumah. Rindunyaaa , sekarang barulah tahu nak bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi dulu kan. Manusia manusia. Gelak.



Tadi call kawan , budak Maahad. Waduhhh ! Rindu sangat kot dengan dia ! Rasa nak jumpa sekarang jugak. Citer sedih kan ? Dah dah , tak payah touching kat sini. Ramainya budak Maahad pindah , hermmm , mesti sedih je kan. Yelah , bila dah pindah seriously kalian akan rindu dengan Maahad. Tipulah kalau tak. Bila cikgu kat sini mengajar , kalian akan teringat dengan cikgu-cikgu Maahad yang sangat hebat. Confirm punya , sebab saya pon buat cenggitu. Semua tu tinggal kenangan je ~



Walaupun dah sebulan lebih kot kat situ , masih ada impian lagi sebenarnya , impian ni macam takkan terkabul je. Haha , biarlah rahsia. Jelesnya tengok ukhuwah budak KISAS ! Duh , rasa mahu join je kat sana. Aktiviti pon macam best je kan. Malam ni nak call Aisyah lah tanya hidup dia kat sana macam mana. Mesti indah je kan kalau hidup berlandaskan syariat ! Takpelah , kan redha itu manis , musibah itu kasih dari Allah :)



Hermm , untuk berubah tu bukan mudah. Nak cuba letakkan gerabak hidup atas landasan Al-Quran dan As-Sunnah tu memang payah. Terutamanya orang macam saya yang sememangnya khilaf tentang ilmu Allah ni yang hakikatnya sungguh besar. Tapi , yakinlah yang Allah yang Allah lihat pada usah bukan natijah .. Allah ! <3 Jalan bahagia itu dipenuhi mawar. Sungguh indah dipandang namun likunya berduri. Kan ?



Dekat sini pon best je , semua sporting and relax. Time nak exam je yang macam berserah habis. Tak tahu dah nak cover macam mana. Last last jawab je dengan yakin , tenang dan cool. Macho tak ? Hahaha. Memang , jawab memang macho , result pon memang macho jugak lah. Tak payah tanya , berkedut muka tengok result. Peluh. Uhuk uhuk , nak minum air lah , byebye , salam :D


Old things | New things